tirsdag den 11. september 2012
Skinkestang
3-4 pers.
150 gr. champignon
150 gr. kogt røget skinke
200 gr. flødeost (philadelphia eller lignende)
1 rød peber
3 tsk. mild sennep
1½ tsk. fransk sennep
½ tsk. salt
3 spsk. purløg
1 pakke butterdejsplader (frost)
Butterdejspladerne behandles som der står på pakken (men tages ud af fryseren i god tid)
Champinon skæres i skiver og svitses 5 min. på en tør pande.
Skinken skæres i tern eller strimler og kommes i en skål sammen med flødeost, 2 slags sennep, hakket peber, salt, purløg og de afkølede champignon. Det hele blandes godt sammen.
Butterdejspladerne lægges ovenpå hinanden og udrulles til ca. 25 x 35 cm. Dejen lægges over på en bageplade.
Fyldet fordeles på midten og siderne skæres i strimler på skrå (se nedenfor)
Enderne foldes først ind og strimlerne lægges over hinanden skiftevis højre og venstre.
Cirka sådan her skulle den gerne ende med at se ud :-)
Skinkestangen pensles med æg og sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 30 - 35 minutter.
Skinkestangen serveres varm med en ordentlig gang salat og noget groft brød (gerne en rugbrødtype) til, da den ellers bliver for meget af det gode (lidt fed i det)
Tomat/mozarella salat
Vi kender den vist alle, men alligevel skal den med.
Til 4-6 personer bruges:
10 tomater med smag
3-4 små mozarella oste i vand
1 løg
Groft salt
Frisk basillikum
God olivenolie
Tomater og mozarella skæres i skiver og fordeles skiftevis på et fad. Løget hakkes og drysses ovenover, sammen med saltet.
De friske basillukum blade fordeles henover og der stænkes med olivenolien.
Til 4-6 personer bruges:
10 tomater med smag
3-4 små mozarella oste i vand
1 løg
Groft salt
Frisk basillikum
God olivenolie
Tomater og mozarella skæres i skiver og fordeles skiftevis på et fad. Løget hakkes og drysses ovenover, sammen med saltet.
De friske basillukum blade fordeles henover og der stænkes med olivenolien.
Abonner på:
Opslag (Atom)